Sider

tirsdag 21. februar 2012

Fetetirsdag for frustrerte fruer og syngende husmødre

I dag er visst fetetirsdag, siste mulighet til å fete seg opp før fasten starter. Nattens dronning har tilbrakt dagen som syngende husmor over en stor kjele med kjøttkoking bestående av svineknoker og kålrabi. Hun har øvd så mye på denne retten nå at hun kan synge samtidig mens hun tenker tilbake på studieårene da kokken Halvdan serverte sultne studenter langt hjemmefra god gammeldags kost i kantina. År uten annet enn spaghetti i kjøkkenskapet på den rosa hybelen. Fargen på hybelen avslører hvilken tid vi må tilbake til. Noen vil fort skjønne at sveisene stort sett var høye, lange og krøllete. Hjernene innunder hårsveisen kunne nok slett ikke tenke seg til at de en dag ville bli å finne over en diger kjele kokende på svineknoker i tre timer.

Men sånn gikk det altså til at Nattens dronning ble en syngende husmor. Hun skylder på Halvdan. For å gjøre det hele komplett måtte hun introdusere "Syngende husmødre" for sin sønn. Et ikke så vellykket prosjekt. Rart?
Dette var TV-underholdning på Rikskanalen på 70-tallet. Men klaget de på lisensen?
Og i kveld satt store andeler av landets befolkning og lot seg underholde av "Frustrerte fruer" på skjermen. Denne kunsten har Nattens dronning øvd seg på lenge lenge uten å lykkes. Et nytt forsøk i kveld bar heller ikke frukter. Omsider har hun skjønt at dette er humor for fruer. En tilstand Nattens dronning nok ikke vet tilstrekkelig om til at hun kan se det morsomme i denne serien.

På spørsmålet om hva som er verst av syngende husmødre og frustrerte fruer finnes ingen gode svar. Sett utenfra synes Nattens dronning at de er mest å sammenligne med brekende sauer og hylende griser. Men takk og pris for at smaken er forskjellig.

Ble du klokere? Nei?
Ikke Nattens dronning heller.
Så da så.

Men her får du uansett en gammel syngendehusmødreslager i Eggum-variant:

Da ble vi kanskje litt klokere likevel.

Eller?

 

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...